spot_img
Ana SayfaGenelİTSO Yönetimi ve Meclis üyeleri Mersin’de düzenlenen II. Liderlik Akademisine katıldılar.

İTSO Yönetimi ve Meclis üyeleri Mersin’de düzenlenen II. Liderlik Akademisine katıldılar.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri Mersin’de düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleştirilen II. Liderlik Akademisine katıldılar.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası  ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle  3-5 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan II. Liderlik Akademisi eğitimleri başladı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO Akreditasyon sorumlusu Güldane Erkol da II. Liderlik Akademisi eğitimine katıldılar.

Mersin’de düzenlenen II. Liderlik Akademisi eğitiminde söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İnsanlığın varoluş tarihinden itibaren, sosyal ve kültürel hayatta, askeri ve siyasi hayatta ve iş hayatında öncülük etmesi beklenen ve lider olarak tanımlanan insanlara fazlaca ihtiyaç duyulmuştur. Liderliği ifade etmek gerekirse, lider; bulunduğu ortama fayda sağlayan, kitlelerin süregelen alışkanlıkları üzerinde radikal değişimler yaratabilen, çevresini yönetmek konusunda sorumluluk alan, gücünü, zekâsını ve bilgi birikimini doğru yerde ve doğru zamanda kullanan, aldığı önemli kararlar ve hayata geçirdiği uygulamalarla fark yaratabilen kişi olarak tanımlanmaktadır. Değerli Katılımcılar, hepimizin bildiği üzere günümüzde her alanda pek çok değişiklik meydana gelmektedir. Kurumlar, geçmişe kıyasla daha süratli hareket etmekte, daha dinamik bir yapıya kavuşmaya çalışmakta ve zor şartlarda ayakta kalabilmenin formüllerini aramaktadır. Günümüz işletmelerinin bu geçişi sağlamaları ve rekabette geri planda kalmamaları için ise, kurumların sahip oldukları insan kaynakları son derece önemli hale gelmiştir. İyi çalışanlara, iyi idarecilere ve iyi liderlere sahip olmak, tüm kurum ve kuruluşlar için kaçınılmaz olmuştur. Bu yüzyılın liderleri; artık değişimi, bilgiyi, kaynakları, zamanı, krizleri ve stresi, riskleri, stratejileri ve süreçleri iyi yönetebilmelidirler. Dünyadaki küreselleşme hareketiyle beraber güçlü bir biçimde hissettiğimiz, iş dünyasının aktörleri arasında oluşan zorlu rekabet ortamında olması gereken liderlik stillerinin uygulanması insan gruplarının performanslarında artı sağlayan bir etken olarak görülmektedir. Liderlik davranış nitelikleri, günümüzün yeni nesil firmalarında, yalnızca üst yöneticileri için değil, ara kademede görev alan yöneticiler için de önemli olmaktadır. Bu kapsamda değerlendirildiğinde, şirketlerin başarılı olmasında mali ve fiziksel imkânlar kadar yöneticilerde olan liderlik özellikleri de son derece önem arz etmektedir.

Eski çağlardan günümüze kadar,  liderlikle ilgili çeşitli yaklaşımlar ileri sürülmüştür.  Bu görüşlerden bazıları, liderlik özelliklerinin doğuştan geldiğini, bazıları ise değişen koşullara bağlı olarak, liderlik özelliklerinin sonradan geliştirilebileceğini öne sürmektedir. Elbette liderlerde bulunması gereken birtakım kişisel özellikler doğumla gelmektedir, ancak liderlik özelliklerinin sonradan geliştirilebileceği ve mevcut şartlara uygun olarak ilerletilebileceği de düşünülmektedir. Bugün burada düzenlenen Liderlik Akademisi Etkinliği’nin de, liderliğin birçok farklı fonksiyonunun, farklı alanlarda nasıl geliştirilebileceğine ilişkin, profesyonel konuşmacılardan önemli açıklamalar dinleyeceğiz. Ben, bizlerle paylaşacakları bilgilerden dolayı, değerli konuşmacılarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bu önemli organizasyonun düzenlenmesinde, başta Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm oda ve borsaların lideri konumundaki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere, katılımcı tüm kurum ve kuruluşlara, kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, etkinliğin faydalı geçmesini diliyor, sizlere saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve diğer katılımcılara Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından plaket takdim eildi.

Mersin’de düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek eğitimlere ek olarak, TOBB’a bağlı Oda ve Borsalarda görevli Akreditasyon Sorumlularının “İyi Uygulama Örnekleri” ile MEB’e bağlı okullarda görev yapan Okul Yöneticileri ve öğretmenlerinin “Eğitimde Liderlik Uygulamaları” konulu sunumlarının kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımı kapsamında olumlu etki meydana getireceği öngörülmektedir.

DİĞER HABERLER