spot_img
Ana SayfaGenelPatateste talep sıkıntısı!

Patateste talep sıkıntısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Patates üretimi ve ihracatı ile ilgili yaşanan sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Türkiye’de yıllık ortalama 6 milyon ton civarında patates üretildiğini belli bölgelerde belli şartlar altında üretilen patatese yönelik talebin geçmişe kıyasla ciddi şekilde azaldığını ve bu neden ile yabancı ülkelere yapılan ihracatta yaşanan sıkıntılar sebebiyle patatese yönelik toplam talep ciddi şekilde düştüğünü belirten İsmet Tokdemir, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile şu soru önergelerini iletti;

NPatate konusunda yaşanan sıkıntılar hakkında, Bakanlık olarak her hangi bir eylem planınız var mıdır? Patates üreticilerinin sıkıntılarını gidermek için, Bakanlık olarak destek verilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Patates üreticileri için önümüzdeki dönem için yeni ihracat pazarları bulunması hususunda bir çalışma söz konusu mudur?

DİĞER HABERLER